AcasăDelhiUn guvern local din India confirmă că trupurile neînsuflețite aruncate în fluviul...

Un guvern local din India confirmă că trupurile neînsuflețite aruncate în fluviul Gange sunt ale celor morți de Covid

-

Un guvern local din India a recunoscut, într-o scrisoare oficială, că trupurile neînsuflețite care fuseseră aruncate în fluviul Gange sunt ale victimelor Covid-19, prima confirmare oficială al unei practici alarmante, care rezultă din sărăcia extremă din unele zone ale țării și din teama de boli, relatează Reuters.

Imagini cu cadavrele care sunt purtate de apele fluviului, o apă considerată sfântă de hinduși, au șocat întreaga lume și o țară afectată de un dezastru fără precedent în epoca contemporană.

Deși presa a făcut legătura între creșterea accelerată a numărului de decese de Covid și cadavrele care fuseseră aruncate în Gange, până acum autoritățile locale din statul Uttar Pradesh, din nordul țării, cu 240 de milioane de locuitori, nu a făcut cauza morții oamenilor respectivi publică.

„Administrația are informații că acele cadavre sunt ale celor care au murit de Covid-19 și că trupurile sunt aruncate în fluviu fără a mai fi respectate ritualurile adecvate de înmormântare”, spune Manoj Kumar Sigh, oficial înalt al regiunii respective, într-o scrisoare internă către șefii de district, scrisoare care a ajuns la jurnaliștii Reuters.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la India ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura