Sunt noi violențe în India, între comunitățile religioase: cel puțin 21-a de persoane au murit la New Delhi și sute au fost rănite, după ce grupuri armate hinduse au atacat cetățeni musulmani. Violențele s-au răspândit extrem de rapid, pe fundalul unei noi legi a cetățeniei, care i-ar discrimina pe musulmanii din India

Trei nopți la rând de violență extremă și deja un bilanț tragic al celei mai tensionate situații prin care trece New Delhi în ultimii zeci de ani.

Premierul Modi a lansat deja numeroase apeluri la calm și a dat asigurări că poliția va restabili ordinea. Fără mare succes însă: BBC transmite că au avut loc în continuare atacuri pe criterii religioase, în cartierele musulmane sărace din New Delhi.

Amploarea tensiunilor și a violenței se vede și în imaginile și înregistrările video postate pe rețelele de socializare sau pe site-urile instituțiilor de presă. O moschee a fost vandalizată de un grup de extremă dreapta hindus, în Ashok Nagar, una din cele mai afectate zone. Iar afară, pagini din Coran sunt purtate de vânt, arse sau parțial arse.

mai mult la  rfi.ro

Lasă un răspuns