Autoritățile locale din Delhi au impus de marți o „taxă specială corona” asupra băuturilor alcoolice, pentru a-i descuraja pe cetățeni să se înghesuie în magazine pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, informează Hindustan Times.

Taxa va reprezenta 70% din prețul băuturilor alcoolice vândute în comerț. Autoritățile vor încasa mai mult de pe urma vânzării băuturilor alcoolice, însă prețul acestora va crește puternic. Astfel, o sticlă care se vindea cu 1.000 de rupii va costa acum 1.700 de rupii.

Ministrul-șef al provinciei, Arvind Kejriwal, a avertizat că autoritățile vor fi nevoite să închidă magazinele care vând băuturi alcoolice, redeschise după relaxarea treptată a restricțiilor, în cazul în care cetățenii nu respectă distanțarea socială.

Avertismentul lui Kejriwal a devenit după haosul creat de redeschiderea magazinelor de vin din Delhi, după 40 de zile. Multe magazine au fost reînchise și în unele cazuri poliția a intervenit pentru a dispersa mulțimea de oameni adunată la fața locului.

mai mult la  /www.digi24.ro/

Lasă un răspuns