AcasăCalcuttaAmprenta zilei cu Meena, alături de ES DL Ambasador al Indiei

Amprenta zilei cu Meena, alături de ES DL Ambasador al Indiei

-

Domnul Ambasador Shrivastava

Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, ambasador al Indiei în România din iulie 2020, a urmat cursurile Universității Ravenshaw și ale Institutului Național de Tehnologie din Raurkela, din statul Odisha. Este licențiat în chimie, deține un master în aplicații informatice și un master în relații internaționale. Are o experiență de peste 20 de ani în diplomație în India, Rusia, Kazahstan și Marea Britanie, în 2015 devenind, prin numirea sa în Venezuela, cel mai tânăr ambasador al Indiei, la 40 de ani. Este cel mai urmărit diplomat de pe platforma Quora. După diplomație, a doua sa dragoste este pentru scris. La 12 ani, a înființat o revistă împreună cu câțiva prieteni. A scris mai multe cărți de ficțiune, dezvoltare personală, SF și nuvele. Scrie pentru a-și transforma experiența în cuvinte și pentru a împărtăși celorlalți ceea ce iubește. Îi place să gătească, în special mâncare indiană. Pictează, de asemenea, în ulei, cu precădere peisaje. Consideră că a trăi în diferite părți ale lumii oferă oportunitatea de a deveni mai bun. Este căsătorit și are doi copii.

Activitatea Ambasadei Indiei în România

Relațiile diplomatice dintre India și România s-au statornicit în 1948. Misiunea ambasadei este să dezvolte și să susțină importantele și puternicele relații politice și comerciale dintre India și România, precum și Albania și Moldova, cele două state acreditate simultan. Ambasada se străduiește neobosit să promoveze contactul nemijlocit dintre oamenii din India și cele trei țări aflate în subordine printr-o diversitate de activități culturale.

Amprenta zilei cu Meena, alături de ES DL Ambasador al Indiei

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...

Descoperă mai multe la India ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura